Kavicsok…

Ma elmentem kavicsbeszerző túrára, mivel nagyon megcsappant a készletem. Hazavittem, megmostam őket és ahogy száradtak, néztem, csak néztem, hogy mennyire színesek, mennyire tökéletesek. A természet alkotta csodák. Még “csak” kövek, másnak talán értéktelenek. Most még élettelen tárgyak, amiknek talán semmi hasznuk nincs. De pár perc és megtöltődnek tartalommal. Ráírok szavakat, melyek pár óra múlva sokat, nagyon sokat fognak jelenteni azoknak, akik kihúzzák. Hit, Erő, Szenvedély, Bizalom, Szeretet, Egészség, Öröm, Fény, Siker, Szerelem, Kitartás, Tudatosság, Akarat, Út, Elengedés, Megbocsátás….

Szavak, melyek csak úgy jönnek, hogy irányítsák az életünket. Szavak, melyek segítenek egy-egy érzés lezárásához, egy gondolat megszületéséhez, egy fájdalom elengedéséhez. Kövek, melyek erőt adnak. Reményt.

Mindig mosolyogva nézem a vendégeimet, amikor a foglalkozásunk végén húznak maguknak aznapra egy követ. Olyan izgatottság keríti Őket hatalmába, mint karácsonykor, amikor izgulunk, hogy vajon mit rejt a csomagunk. Amikor elolvassák mi van ráírva, mindig hatással van rájuk. Van aki elmosolyodik, van, aki nem érti, van, aki meggyanúsít, hogy minden kavicsra ugyanazt írtam. Mert hogy lehet, hogy megint a hitet, az erőt, a megbocsátást húzták… hogy lehet, hogy megint egy út kő került a kezükbe? Honnan tudom, hogy pont erre van szükségük???? Boszorkány vagyok?

Most még csak kövek…de ma életre kelnek, hogy valakinek a hálószobájában, autójában, táskájában töltsék be az erőforrás szerepüket. Hogy amikor valaki elakad, fél, bizonytalan, csak rápillantson a kövére és tudja, minden rendben lesz! Mert hisz magában, mert tesz magáért. Mert tudja, hogy attól, hogy a fotelben ülve pozitív gondolatokat olvas és oszt meg, még nem fog változni semmi. Tudja, hogy muszáj felállni a fotelból és kőkemény munka árán változtatni a helyzetén, az életén. Hogy a lelkében sziklányi súlyként nehezedő visszatartó blokkot feldarabolja és napi kaviccsá alakítsa. Mert a kő is csak addig egy kő, amíg meg nem töltjük tartalommal. Onnantól kezdve mi vagyunk.